CURSUSSEN

 

ISCHTAR start telkens begin september en begin januari in dansclub Scratch! Vzw met nieuwe lessenreeksen, bestaande uit 15 lessen. Twijfel je of buikdansen wel iets voor jou is, of volgde je voordien elders les en wil je even komen kennismaken? Kom dan zeker naar de opendeurdagen en/of kom een gratis proefles nemen:
 

Dansclub Scratch! Vzw -(Uurregeling)
Dorpsstraat 109

2500  Koningshooikt (Lier)Beginners

Deze cursus is voor wie nog nooit buikdanslessen volgde, of wie graag de basis wil heropfrissen. In deze lessen wordt de basis van de oriëntaalse dans aangeleerd. We leren heupen/bekken, borstkas/buik, schouders en het hoofd bewegen terwijl de rest van het lichaam stil blijft (= isolaties). Er wordt gedanst op zowel typische als hedendaagse Arabische muziek en men maakt kennis met verschillende muziek- en dansstijlen. We sluiten de cursus af met het aanleren van een choreografie


Semi gevorderden: Niveau I

Gedurende deze reeks maken we vooral kennis met verschillende ritmes en danstijlen (Tribal, Bollywood, Fusion Bellydance, Turkish Gypsy,…).We breiden onze basis uit met variaties op gekende bewegingen en gaan dieper in op de bewegingen. Er wordt vooral gewerkt aan het aaneenschakelen van verschillende danspassen tot combinaties om zo tot een heuse dans te komen. Deze cursus is geschikt voor wie minstens één jaar les volgde


Semi-gevorderden: Niveau II

Deze cursus is geschikt voor wie minstens twee jaar ervaring heeft. De nadruk ligt op nieuwe, meer gevorderde danstechnieken (shimmy-variaties, dubbele isolaties,..) en op trage en snelle combinaties met gekende en nieuwe bewegingen. Daarnaast wordt er kennis gemaakt met dansattributen: stokdans, sluierdans, ISIS wings en zills (= vingercimbaaltjes)


Gevorderden


Dit niveau bouwt verder op het vorige, waarbij het werken aan verfijning en het ontwikkelen van een eigen dansstijl centraal staat. We gaan creatief te werk met de dans en komen zo tot verrassende resultaten. Meestal hebben de deelnemers aan deze reeks meer dan 3 jaar ervaring.